فیبر غذایی چیست؟
فیبر نوع به خصوصی از کربوهیدرات هاست که در برابر هضم و جذب مقاومت کرده و توسط باکتری های روده تخمیر می شود.
فیبرها به دو دسته ی فیبر محلول و فیبر نامحلول تقسیم می شوند.
فیبرمحلول باعث کاهش سرعت عبور غذا در گوارش می شود و در ایجاد حس سیری و پرخوری تاثیر گذار است.همچنین باعث تنظیم قندخون و باعث کاهش ریسک بیماری های قلبی می شود.
فیبرنامحلول سبب تسهیل دفع مدفوع در سیستم گوارش می شود و از بیماری های التهابی این دستگاه جلوگیری میکند.
برای افزایش دریافت فیبر غذایی توصیه می شود:
- به جای آبمیوه از میوه ی سالم استفاده کنید.
- برنج قهوه ای یا کینوا را جایگزین برنج سفید کنید.
- از نان سبوس دار به جای نان سفید استفاده کنید.
- غلات کامل را در سبد غذایی خود قرار دهید.
- از سبزیجات پخته و میوه ها با پوست استفاده کنید.
ممکن است این سوال شکل بگیرد که آیا میتوان از مکمل فیبر به جای ترکیبات حاوی فیبر استفاده کرد؟
محققین و کار شناسان تغذیه معتقدند که بهتر است فیبر دریافتی را به دلیل وجود ترکیبات غیر مفید و ناسالم مانند پکتین و سلولوز از غذای کامل دریافت کنید.
تاثیر مثبت فیبر بر سلامت گوارش انسان بر کسی پوشیده نیست اما فیبر به تنظیم قند خون و سلامت سیستم قلبی و عروقی نیز کمک می کند و بر افزایش طول عمر انسان و جلوگیری از التهاب و سرطان روده بزرگ تاثیر مستقیم و بسیار مهم دارد.
این روز ها به دلیل تغذیه ی ناسالم و همچنین کم تحرکی شاهد افزایش بیماری های گوارشی به خصوص در روده ی بزرگ هستیم؛ فیبر نامحلول تاثیری مستقیم در جلوگیری از بیماری های مقعدی نظیر هموروئید و شقاق دارد.
برای دریافت فیبر در سبد غذایی خود میتوانید از جودوسر، سبزیجات، دانه های مختلف و حبوبات استفاده کنید.
زندگی سالم ارتباط مستقیم با تحرک و تغذیه ی سالم دارد.