شیر گیاهی

شیر گیاهی (وگن)
بسیاری از ما بارها نام شیر گیاهی را شنیده ایم،این شیرها از خانواده ی لبنیات نیستند. و پایه ی غیر لبنی دارند.استفاده از شیر گیاهی میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد برخی به دلیل پیروی از رژیم گیاهی و برخی هم به دلیل عدم تحمل لاکتوز و آلرژی به کازئین (پروتئین موجود در شیر لبنی) و جذب بهتر پروتئین های گیاهی از این نوشیدنی استفاده میکنند.طرفداران اصلی شیرهای گیاهی علاوه بر غنی بودن آن از ریز مغذی ها و آمینو اسیدها،غالبا به علت علاقه به طعم دوست داشتنی و منحصر به فردش این محصول را جایگزین بهتری برای لبنیات میدانند.
انواع شیرهای گیاهی
شیرهای گیاهی عموما از غلات و حبوبات یا از مغزها و دانه های روغنی تهیه می شوند.ویژگی شیر غلات مثل گندم،جو دوسر و… کالری کم ، طعم ملایم و درصد چربی پایین تر نسبت به باقی این خانواده است.شیرهای آجیلی غالبا طعم واضح تر و چربی بیشتری دارند.
انتخاب دسته های مختلف بسته به سلیقه ،ذائقه و رژیم غذایی شماست.بعضاً افراد به علت حساسیت به گلوتن از شیر برنج یا سویا استفاده نمیکنند. شیر بادام و جودوسر که فاقد گلوتن است را در رژیم غذایی خود قرار می دهند.
کالری پایین شیرهای گیاهی یکی از ویژگی های مهم و ترغیب کننده ای است که افراد را مجاب به استفاده از آن می کند. جالب است بدانید که یک لیوان شیر گاو 149 کالری، شیر سویا در همین مقدار 80 کالری و شیر بادام تنها 40 کالری دارد .در میزان کربوهیدرات شیر گاو سه برابر شیر سویا و شش برابر شیر بادام در مقدار یکسان است
مراحل تولید شیر گیاهی
شیرهای گیاهی عصاره گرفته از دانه های روغنی، غلات یا حبوبات بوده که محلول در آب هستند این عصاره از نظر گیاهی و ترکیب شیمیایی شبیه به شیر گاو است. به همین دلیل انواع شیرهای گیاهی می تواند به عنوان جایگزین در برخی از دستورهای غذایی تهیه شده با شیر حیوانی مورد استفاده قرار بگیرد.مراحل تولید به ترتیب:
- خیس خوردن مواد اولیه در آب
- جداسازی و غربال مواد اولیه از دانه های نا مرغوب
- یکنواخت سازی و هموژنیزه کردن
این روزها تعداد رستوران ها و کافه هایی که در حال اضافه کردن غذاهای گیاهی و دسر گیاهی به منوی خود هستند در حال افزایش است و گیاهخواران حق انتخاب بیشتری برای رژیم غذایی خود دارند.مسلما روز به روز شاهد افزایش انتخاب های بیشتر و دسترسی بهتر برای سبک های مختلف تغذیه ای خواهیم بود.