تاثیر تعداد دریافت وعده ها و میان وعده ها

تاثیر مستقیم تغذیه بر سلامتی و تناسب اندام بر هیچکس پوشیده نیست،و آگاهی از اینکه تغذیه و تعداد وعده های غذایی چه تاثیری بر سلامت جسمی و سبک زندگی ما دارد حائز اهمیت است.
برخی از کارشناسان تغذیه بر این باورند که وعده ی صبحانه باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود؛ و اگر در طول روز بین 5 تا 6 میانوعده کوچک و سبک میل شود؛ باعث کاهش چشم گیر سوخت و ساز در بدن می شود.

از این سو ادعا می شود که وعده های غذایی مکرر و مستمر باعث جلوگیری از ضعف،گرسنگی،و افزایش سطح هورمون استرس (کورتیزول)می شود؛ که به صورت مستقیم و قطعی کاهش سوخت و ساز و متابولیسم بدن را در پیش دارد.

در این نوشته به بررسی تعداد درست وعده های غذایی و ارتباط آن با سلامت عمومی بدن پرداخته می شود.

سوخت و ساز

 

متابولیسم یا سوخت و ساز همان سوختن کالری در یک دوره ی زمانی معین است.

هضم غذا به خودی خود سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود که از آن به عنوان اثر گرمایی غذا یاد می شود.

به این ترتیب کل مواد غذایی مصرف شده ،مقدار انرژی مصرف شده در طول هضم را تعیین می کند.

برای مثال سه وعده ی غذایی که شامل 800 کالری با 6 وعده غذایی شامل 600 کالری تفاوت چندانی ندارد.

در نتیجه مقدار غذا در هر وعده تاثیری بر کاهش چربی های ذخیره شده یا حتی عضله سازی ندارد.

تعداد وعده و بیماری های مرتبط

اکثر مردم با میل کردن غذا سطح قند خون را به نقطه ی تعادل می رسانند ؛خوردن وعده های غذایی بزرگ باعث افزایش سریع و کاهش قند خون می شود.

در مقابل دریافت وعده های غذایی کوچک به صورت تقسیم شده در طول روز سبب ثبات میزان قند خون در بدن می شود.

برای کاهش سطح قند خون همیشه توصیه به کنترل تعداد دفعات دریافت غذا در طول روز می شود، که سبب بهبود این پروسه می شود .

اما از این سو افزایش دفعات وعده های غذایی می تواند سطح چربی خون را کاهش داده و تاثیر چشمگیری بر کاهش بیماری های قلبی و عروقی دارد.

به این دلیل کارشناسان معتقدند که افزایش تعداد دفعات دریافت غذا و کاهش حجم هر وعده ی غذایی سطح کلسترول را کاهش می دهد ،بدن را بهتر در معرض مواد ارزشمند غذایی قرار می دهد.

همچنین در فعالیت های ورزشی از تحلیل عضلات جلوگیری کرده و سبب حفظ توده ی عضلانی می شود.

بنا بر به مطالعاتی که تعدادی از کارشناسان تغذیه انجام دادند نشان داده شده که افرادی که 3 وعده در روز غذا می خورند کیفیت رژیم غذایی بالاتری دارند.

و احتمال بیشتری دارد که سبزیجات،حبوبات،میوه ها و غلات کامل مصرف کنند. بنابر این هر دو الگو غذایی در صورتی که تمرکز غذایی بر روی کیفیت رژیم غذایی ،عادات غذایی سالم و با توجه به نیاز بدن هر فرد می تواند مفید باشد.

 

سطح قند خون

در موضوع کنترل قند خون دانشمندان معتقدند وعده ی صبحانه می تواند نقش پر رنگی را ایفا کند .چون خوردن یک وعده غذایی بزرگ و کامل می تواند میانگین سطح قند خون را در طول روز کاهش دهد.

شاید خوردن یا نخوردن صبحانه با کاهش وزن مرتبط نباشد اما آن چیزی مسلم است. که اگر وعده ی غذایی اول کامل و سالم باشد از ریزه خواری بی کیفیت و حتی کاهش انرژی برای فعالیت های روزانه جلوگیری خواهد کرد.

پس کلید اصلی در دسترس گذاشتن درشت مغذی و ریز مغذی ها برای بدن است.

روزه داری متناوب

رژیم فستینگ یا روزه داری متناوب که به تازگی محبوب شده که وعده ها و میان وعده ها حذف می شوند. و پس از گذراندن مدت زمان نسبتا طولانی دریافت وعده ی غذایی برای شما مجاز می شود.

رژیم غذایی حذف نهار که در بین وعده ی صبحانه تا وعده ی شام مجاز به دریافت هیچ وعده یا میان وعده ای نیستید. در کوتاه مدت می تواند منجر به افزایش متابولیسم شده و در طولانی مدت سبب کاهش چشم گیر متابولیسم می شود.

تعدد و تکرر در تعداد وعده ها و میانوعده ها با جلوگیری از گرسنگی از تخریب عضلات جلوگیری می کند. همچنین باعث می شود،بیماری های معده مرتبط با پرخوری برطرف شود.

انتخاب صحیح میان وعده ها با توجه به رژیم غذایی و نیاز بدنی می تواند بسیار کلیدی و در این موضوع کمک کننده باشد.

انتخاب ترکیبات وعده ها و میان وعده ها از تعداد و زمان بندی ان ها مهم تر و مثمر ثمر تر خواهد بود. اهمیت به تغذیه یک سرمایه گذاری سود بخش و دائمی برای شما خواهد بود.